În mod ideal, Snoezelen este o terapie non-directivă, controlată de client și nu de terapeut

Poate fi pus în scenă pentru a oferi o experiență multi-senzorială sau un focus senzorial unic, prin simpla adaptare a iluminării, atmosferei, sunetelor și texturilor. Nu se concentrează în mod oficial asupra rezultatelor terapeutice – accentul este acela de a ajuta utilizatorii să obțină plăcerea maximă din activitatea în care aceștia sunt implicați.

Un avantaj al terapiei cu Snoezelen este că nu se bazează pe comunicarea verbală și poate fi benefic pentru persoanele cu autism profund, deoarece poate oferi stimulare pentru cei care altfel ar fi aproape imposibil de atins.

TERAPIA SNOEZELEN

Mediu multisenzorial controlat

   Principiile definitorii ale MSE îi ajută pe practicanți să își concentreze atenția asupra elementelor de bază ale acestei abordări. 

   Snoezelen sau mediul multisenzorial controlat (MSE) este o terapie pentru persoanele cu autism și alte dizabilități de dezvoltare, demență sau leziuni cerebrale. Se compune din plasarea persoanei într-un mediu liniștitor și stimulant, numit “camera Snoezelen”.

   Aceste camere sunt special concepute pentru a furniza stimuli pentru diferite simțuri, folosind efecte de lumină, culoare, sunete, muzică, mirosuri etc. Combinația de materiale diferite pe un perete poate fi explorată cu ajutorul unor simțuri tactile, iar podeaua poate fi ajustată pentru a stimula Simț al echilibrului.

   Persoana, copil sau adult , este de obicei insotita fie de un terapeut fie de educator sau membru al familiei.

Mediul Snoezelen

Rezultat Pozitiv

In mediul Snoezelen stimulam toate simturile……STIMULAM capacitatea noastra de adaptare la mediu!

Intr-un mediu care isi schimba caracteristicile suntem nevoiti permanent la adaptare.

Cand adaptarea se face cu placere, rezultatul este unul pozitiv!

   Suntem un colectiv sudat si motivat, ce am studiat, implementat si experentiat atat ca parinti cat si profesional stimularea si dezvoltarea cognitiva a copiilor nostri dar si terapii de recuperare pentru cei dragi ce au ajuns sa aiba nevoie ca sa-si recupereze intreaga capacitate fizica si mentala.

   Am ales pentru Dumneavoastra, tuturor celor ce aveti nevoie de a implementa sau folosi terapia si mediul SNOEZELEN: o suma de echipamente, dispozitive si kit-uri de stimulare senzoriala, pentru a creea mediul util si eficient de lucru in recuperarea, dezvoltarea sau educarea copiilor si a adultilor. 

   Mediul Snoezelen, deja implementat in invatamantul de zi in tari ca Germania, a depasit zona de utilizare specifica copiilor si persoanelor cu dizabilitati si a devenit un instrument excelent prin eficienta lui in usurarea procesului de scolarizare si dezvoltare cognitiva a tuturor copiilor, indiferent de varsta.

Toate acestea se intampla pentru ca: NE CONSTRUIM REALITATEA PRIN SIMTURI!